DesignStudio nastavlja saradnju sa projektom Movement Factory
ITAcademy daje priliku polaznicima da svoje radno iskustvo obogate radom na društveno angažovanim projektima kakav je bio i projekat Movement Factory. Ovaj projekat je pokrenut sa ciljem osnivanja sportsko-rekreativnog centra pod istim nazivom, a vodi ga udruženje građana Element čija je misija da promoviše sport i zdrav način života.

Tokom osam godina postojanja, pomoću portala BesplatanSport.com činili su da sport bude dostupan što većem broju dece, kroz organizovanje i promovisanje velikog broja besplatnih sportskih aktivnosti. U okviru sportskog centra Movement Factory bili bi besplatno organizovani različiti sportsko-rekreativni sadržaji vođeni visoko obrazovnim stručnim kadrom, tokom cele godine. Pored fizičkih aktivnosti, centar bi organizovao i različite vrste radionica, usmerene na razvoj socijalizacije, kreativnosti i fizičke kulture pokreta i kretanja u njenom najširem smislu.

Design Studio je odlučio da da svoj doprinos jednoj ovakvoj akciji jer veruje u zdravo okruženje i zdrav život. Dizajn kao polje delovanja mora više da doprinese i pruži podršku upravo ovakvim društvenim i građanskim inicijativama jer on zapravo i postoji da bi svoju okolinu učinio lepšom i funkcionalnijom. Član našeg tima, Milica Filipović, autorka pobedničkog rešenja, na inicijativu DesignStudio-a ostvarila je kontakt i saradnju sa Slobodanom Jovanovićem, predstavnikom udruženja građana Element, u prostorijama ITAcademy. Ovaj susret je protekao konstruktivno u okviru koga je održana prezentacija izabranog rešenja i dogovorena dalja saradnja na izradi web sajta projekta Movement Factory.

Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u ovom projektu i poslali više od 50 rešenja i time doprineli pobošljanju kvaliteta rešenja Dizajn studija. Ove godine imamo rekordno interesovanje za učešće i rad u DesignStudio timu, što svima koji u njemu učestvuju postavlja više kriterijume, koji će na kraju školovanja na ITAcademy od polaznika načiniti ozbiljne profesionalce u polju dizajna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *