Školica sporta Fabrika pokreta Banjica
Školica sporta, “Fabrika pokreta” – Banjica ima za cilj da ispuni osnovne potrebe deteta za kretanjem, i od ranog doba da razvije kulturu vežbanja. Metodama igre, poligona i takmičenja podstiče se pravilan razvoj prirodnih oblika kretanja trčanja, skakanja, penjanja, okretanja, padova, bacanja itd. Navedeno predstavlja osnovu za bavljenje specifičnim oblicima kretanja koji karakterišu određeni sport.

Smisao školice sporta je da se što većem broju dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta (od 4 do 10 godina) omogući višestrani razvoj psihofizičkih sposobnosti i osobina. Tokom rada primenjujemo različite aktivnosti u skladu sa mogućnostima svakog deteta ponaosob – prilagođenog uzrasnim karakteristikama.

Godišnji program potencira bazične sportove (atletika, gimnastika, rvanje) koji omogućavaju visoku frekvenciju prirodnih oblika kretanja, elemente sportova s loptom (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, tenis i dr.). Nakon završenog programa u školici sporta deca imaju iskustva iz raznih sportova što im omogućava da kasnije nastave da se bave sportskom disciplinom koja im najviše odgovara. Najčešće je to onaj sport u kojem su najuspešniji ili onaj za koji pokazuju najviše talenta.

Dolazak je obavezno najaviti

Termini skole sporta Fabrika pokreta Banjica

Treneri:

Lazar Gvozden dipl. Prof. fizičkog vaspitanja i sporta

Slobodan Jovanović, Sportski trener

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *