TRENAŽNI CENTAR

Trenazni centar fabrika pokreta “Fabrika pokreta” presdsatvljaće uniju, zajednicu sportskih klubova, sportsko-rekreativnih i kulturno-umetničkih društava, udruženja i organizacija, kao i akademskih i visoko-obrazovnih institucija. Ovakve zajednica bi na jednom mestu okupile kritičnu masu stručnjaka i eksperata gde bi svako, u okvirima organizacionog plana i programa,  mogao da svojim znanjem i iskustvom doprinese da fizičko vežbanje bude: dostupno, bezbedno, zabavno, kreativno i pre svega profesionalno vođeno i kontrolisano.

Jednostavno rečeno naša ideja se zasniva na principu adaptiranja napuštenih prostora u trenažne centre gde će zatim biti odrganizovane besplatne sportske aktivnosti – besplatan sport. Prvi u nizu trenažni centar “Fabrika pokreta” kreće sa radom na Banjici – Bulevar oslobođenja 140.

U okviru centra aktivnosti će biti podeljene u tri grupe – u skladu sa kapacitetima prostora i to: salu za funkcionalni trening, salu za borenje i učionicu za misaone igre. Sadržaj aktivnosti konstruisan je na osnovu postojeće partnerske saradnje sa sportskim klubovima borenja, školama, centrima i udruženjima i vremenom će ih biti sve više.

Sporstski centar (Trenažni centar) „Fabrika pokreta“ ima saradnju sa nekoliko klubova borilačkih veština i sportova, i to sa: ninjutsu klubovi „Bujinkan Ryoto Dojo“ i „“Bujinkan Shinken Dojo”, „Urban Rights Beograd“ (Ki Aikido), “Kung Fu Kaluđeri”, „Ajkido Savez Srbije“, karate kluba „Arandjelovac“ sekcija u Beogradu, klub za Brazilsku džidžicu centra Brazilske kulture.  Rasporedi su pravljeni u skladu sa trenutnim mogućnostima – u prvoj fazi otvaranja, jer je potrebno vreme da se realizju pojedinačni projekti direktno namenjeni određenoj ugroženoj populaciji.

Jedan od osnovnih ciljeva našeg udruženja ELEMENT jeste prelazak u veći lokal, ili ostvaranje novih trenažnih centara koji će raditi po istom principu – principu socijalnog preduzeća.

Trenažni centar Fabrika pokreta se nalazi na Banjici Bulevar oslobođenja 140. Odlično je povezan sa gradom – veliki broj gradskih linija u neposrednoj blizini (autobusi, okretnica tramvaja) i ima na raspolaganju veliki parking prostor. Sam prostor je “ušuškam” i lepo osvetljen.