Stručni kadar

Nosioc projekta “Sportsko-rekreativni centri za socijalno ugrožene – Movment factory” je Udruženje građana “Element” ispred koga stoje predsednik i osnivač organizacije Dipl. ekonomista Jovanović Slobodan i Msc. Marović Ivan.

Kratka biografija Ivan Marović

Msc Ivan Marović je završio osnovne i master studije na FSFV u Beogradu, i trenutno je u fazi pisanja doktorske disertacije iz polja biomehanike i motorne kontrole pokreta. Od 2010 do 2019 godine radio je kao nastavnik veština na VŠSS “Sportskoj akademiji” u Beogradu, na stručnim predmetima iz užih naučnih oblasti Tehnologije i metodike sportskog treninga. Paralelno sa akademskom praksom razvija se i usavršava u stručnoj praksi, gde je radio kao kondicioni trener u džudou, karateu, odbojci i rekreaciji. Takodje, osnivač je i glavni trener kluba borenja „Bujinkan Ryoto Dojo“, i nosioc zvanja majstora 15. Dan.

Takođe, Ivan od 2005. godine praktično vežba i istražuje različite sisteme vežbanja, kao što su Junan Taiso, Feldenkrais, Joga, Pilates, “Calisthenics”, “Flow-movement”. Na osnovu svog višegodišnjeg praktičnog iskustva i nekoliko naučnih publikacija, 2015. godine objavljuje knjigu “Ka savršenom pokretu” – Specifična ideo-motorna kondiciona priprema boraca.